Breek de chocolade in stukjes. Doe met de boter in een vuurvaste kom, zet in een pan kokend water en laat smelten (au bain-marie). De kom mag het water niet raken. Haal de kom uit de pan, roer het chocolademengsel met een garde en laat iets afkoelen. Laat de pan op het vuur staan.
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de suiker in een vuurvaste kom, zet in de pan kokend water en klop in 4 min. licht en luchtig. De kom mag het water niet raken. Haal van het vuur en klop door. Meng door het chocolademengsel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf. Roer een kwart van de slagroom met een lepel goed door het chocolademengsel. Roer voorzichtig met een spatel de rest van de slagroom er luchtig door, meng niet te lang. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes of glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Chocolademousse
Niet voor niets heeft chocolademousse de bijnaam ‘hemelse modder’. Luchtig, zoet en romig: wie kan dat nou weerstaan? Wij hebben alle informatie over dit goddelijke toetje voor je verzameld.
Chocolademousse met melkchocolade
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram melkchocolade | |
100 gram ongezouten roomboter | |
4 middelgrote eieren | |
3 eetlepel witte basterdsuiker | |
250 ml verse slagroom |
Dit heb je nodig
vuurvaste kom
garde

Chocolademousse & zwanger
Als je zwanger bent, kun je gelukkig gewoon chocolademousse eten. Let er alleen goed op dat de mousse niet is gemaakt op basis van rauwe eieren én dat er geen alcohol in is verwerkt. Op zoek naar een zwangerproof recept? Wat dacht je van deze chocolademousse of deze chocolademousse met madarijn. Of: kies voor de geweldige chocolademoussetaart.

Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?
Chocolademousse kun je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Als er rauw ei in de mousse zit, kun je ’m het beste dezelfde dag nog opeten. Je kunt chocolademousse ook invriezen, in de vriezer kun je de mousse ongeveer 3 maanden bewaren. De structuur kan enigszins veranderen door het bevriezen, maar de smaak blijft hetzelfde. Haal de mousse een dag voordat je ’m wilt serveren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.
Chocolademousse met dalgona-crème
Chocolademousse maken kan op allerlei manieren. Onlangs werd dalgona ontzettend populair. Wat dat is? Een romige crème op basis van koffie. Oploskoffie om precies te zijn. Dalgona mag dan wel nieuw zijn, koffie en chocolade zijn al jaren een ideale combo. We voegen ze samen! Een beetje klassiek, een beetje nieuw, maar vooral héél erg lekker.
INGREDIËNTEN
150 g pure chocolade
200 ml v...
00:59