- 1
- 2
- 3
Spaghetti
Spaghetti je favoriete pastasoort? Snappen we! In de jaren ’80 was spaghetti naast macaroni de eerste pastasoort die in Nederland werd verkocht, en sindsdien zijn de slierten niet weg te denken uit onze keuken. Ontdek hier de lekkerste recepten.
Ingrediënten

Spaghetti, wat is dat eigenlijk?
Spaghetti is een pastasoort en ziet eruit als lange, dunne, ronde slierten. Er zijn twee basis-spaghettisoorten, een witte en een volkoren. Witte spaghetti is gemaakt van durumtarwegriesmeel, water en eieren. De volkoren variant is vrijwel hetzelfde, alleen dan gemaakt met volkoren durumtarwegriesmeel. Inmiddels kennen deze basis-spaghettisoorten vele varianten; bijvoorbeeld met basilicum, pesto en zelfs met inktvisinkt erin verwerkt!

Is spaghetti gezond?
Witte spaghetti valt niet in de schijf van vijf, omdat deze pasta te weinig vezels bevat. Met volkoren spaghetti kun je een gezondere maaltijd samenstellen.Maak er een saus bij, op basis van verse ingrediënten, met veel groenten en mager vlees zoals mager rundergehakt of voeg garnalen toe. Laat de kaas achterwegen of kies, als je echt niet zonder kunt, voor wat geraspte 20+ of maximaal 35+ kaas.

Kun je spaghetti bewaren of invriezen?
Gedroogde spaghetti kun je langer dan 1 jaar bewaren, mits je dat doet op een koele, donkere en droge plek. Zelfgemaakte en verse pasta kun je afgedekt 24 uur in de koelkast en tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat de pasta voor gebruik niet ontdooien, maar kook een halve minuut extra. Reeds bereide pasta kun je afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren en tot maximaal 3 maanden in de diepvries.