vegetarische glutenvrije recepten

Zoek je de beste vegetarische glutenvrije recepten? De top van glutenvrije vega gerechten vind je hier op een rij. Heerlijke rijstpannenkoekjes of gevulde paprika.

Eenpansgerecht met quinoa

Ingrediënten

Aantal personen

300 gram maiskorrels in blik

400 gram kidneybonen in blik

3 rode paprika's

800 gram tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

300 gram driekleurenquinoa

3 eetlepel Mexicaanse tacokruiden

300 ml water

125 gram cheddar aan stuk

15 gram verse koriander

1 limoen

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  1. Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Doe de bonen, groenten, tomaten, quinoa en tacokruiden in de hapjespan, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.

  3. Rasp ondertussen de cheddar. Meng vlak voor het serveren door de schotel. Snijd de koriander fijn en de limoen in partjes. Serveer erbij.