- 1
- 2
- 3
Aantal personen
350 gram groene asperges | |
1 eetlepel traditionele olijfolie | |
400 gram courgettespaghetti | |
100 gram verse spinazie | |
4 middelgrote eieren | |
200 gram AH cottage cheese | |
10 gram verse munt | |
5 gram verse bieslook |
staafmixer met hoge beker
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een grote hapjespan. Voeg de asperges, courgettespaghetti en spinazie toe en schep kort door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken. Maak een kuiltje per persoon in de groente en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Doe de deksel op de pan en laat de eieren in ca. 15 min. op laag vuur stollen, het eigeel mag een beetje zacht blijven. Doe ondertussen de cottage cheese en de verse kruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer totdat alles lichtgroen is, maar je mag nog stukjes kruiden zien. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de groene cottage cheese over de shakshuka en serveer de rest erbij.