- 1
- 2
- 3
Aantal personen
2 eetlepel zonnebloemolie | |
2 theelepel gemalen komijn | |
2 rode uien | |
2 rode paprika's | |
1 bak gekookte bieten | |
1 liter groentebouillon | |
1 blik linzen |
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.