Linzensalade met tomaat en blauwe bes

Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.

310 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de ovenschaal in. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi met de suiker en wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Bak ca. 45 min. in de oven.

  2. Spoel ondertussen de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Doe de linzen, het basilicum en de blauwe bessen in een kom en schep voorzichtig om.

  3. Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Voeg de balsamicoazijn en mosterd toe aan het tomatenvocht en klop tot een dressing. Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.

  • variatietipKun je geen verse oregano vinden? Deze salade is ook lekker met verse tijm.
  • Linzensalade met tomaat en blauwe bes

    Instructievideo - 01:46 min.

Linzensalade met tomaat en blauwe bes

Ga voor kleur! Bijvoorbeeld met deze linzensalade met 3 kleuren tomaten. Je roostert ze in de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig