Quinoasalade met friszoete appel en manchego

Robuust gerecht met amandelen.

672 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de quinoa met 320 ml water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.

  2. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3/4 van de olie en 1/2 van de appelciderazijn. Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt). Besprenkel de appelplakken met 1 el azijn en meng met de grofgesneden selderij.

  3. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.

  4. Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.

  5. Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • variatietipIn plaats van quinoa kun je ook wilde & witte rijst (pak 500 g, AH Excellent) gebruiken.

Quinoasalade met friszoete appel en manchego

Robuust gerecht met amandelen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig