Witlofschotel met gehaktballetjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

650 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.

  2. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.

  3. Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

  • bereidingstipJe kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie voor serveren ca. 30 min. in de oven op 150 °C.

Witlofschotel met gehaktballetjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig