Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.
Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.
Groenten in currysaus
Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.
Groenten in currysaus
Instructievideo - 02:31 min.
Groenten in currysaus
Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058785_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.
Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
3 el traditionele olijfolie
180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid
2 uien
350 g koelverse minibloemkool en -broccoli
250 g koelverse gebroken sperziebonen
2 tl gedroogde Thai green curry kruiden
400 ml kokosmelk