Asperges met beenham en krieltjes

Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

285 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.

  2. Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.

  3. Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.

  • variatietipVervang de beenham door gebraden fricandeau of rosbief (vleeswaren).
  • Asperges schillen

    Instructievideo - 00:45 min.

  • Asperges koken

    Instructievideo - 06:34 min.

Asperges met beenham en krieltjes

Fris en lichtpittig door de waterkers, sjalot en peterseliesaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig