Roerbak van quinoa, bimi en zalm

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

655 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap in een kom met de helft van de olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de bimi in de lengte. Verhit ⅙ olie in een wok en roerbak de asperges en bimi in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 min. Keer halverwege. Voeg de dressing toe aan de groenten en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en leg de groenten en zalm erop.

  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Roerbak van quinoa, bimi en zalm

Door de quinoa te roosteren krijgt dit mediterrane visgerecht een knapperige bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig