Snijbiet met bimi en broodkruim

Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit gerecht met kokosmelk.

415 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in kleine stukjes. Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en de bimi in 2 gelijke stukken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. Doe in de vijzel en maal fijn. Hak de cashewnoten grof. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en curry 2 min. Voeg de bimi, peper en eventueel zout toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en warm 5 min.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan en voeg het brood, citroenrasp, venkelzaad, de cashewnoten, peper en eventueel zout toe. Bak in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep 2 el citroensap (per 4 personen) en de snijbiet door de groenten en laat al omscheppend in 3 min. slinken. Bestrooi met het broodkruim en serveer.

  • bewaartipJe kunt de groenten ook koud eten. Bewaar het broodkruim apart en bestrooi het gerecht vlak voor het serveren ermee.
  • combinatietipLekker met gegrilde schelvis.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Snijbiet met bimi en broodkruim

Snijbiet heeft wel wat weg van spinazie. Heerlijk in dit gerecht met kokosmelk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig