Dahl met gember en gekarameliseerde ui

Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.

580 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Verhit de olie in een grote, vrij hoge braadpan. Bestrooi met het zout. Bak de ui op middelhoog vuur 15 min., schep regelmatig om. Schil ondertussen de gember en snijd heel fijn. Voeg de gember met de curry madras toe aan de uien. Bak omscheppend mee op middelhoog vuur.

  2. Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook. Schep om en laat op laag vuur 20 min. koken. Roer de azijn erdoor. Proef en breng de dahl eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Dahl met gember en gekarameliseerde ui

Dahl: een Indiase klassieker met maar 5 ingrediënten. Lekker met gember en zoete uien.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig