Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
Pompoensoep met mangochutney
Pompoen en mango: een gouden combi!
- bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.
- serveertipLekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.
- combinatietipLekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Pompoensoep met mangochutney
Pompoen en mango: een gouden combi!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074620_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
160 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.
bereidingstip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.
serveertip:Lekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.
combinatietip:Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ kg verse pompoen
1 ui
2 cm verse gember
1 el arachideolie
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
2 groentebouillonblokjes
1½ l kraanwater
4 el zure room
4 el mangochutney
Dit heb je nodig
staafmixer