Pruimencompote met vanillekwark

225 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pruimen wassen en halveren. Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen. Citroen halveren en uitpersen. In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen. In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork. 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Eventueel suiker naar smaak toevoegen. In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen. Garneren met munt.

  • algemeenDeze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks. Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.

Pruimencompote met vanillekwark

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig