Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur rondom goudbruin. Snijd met een scherp mes de bovenkant, de onderkant en vervolgens de oranje en de witte schil van de mandarijnen af. Snijd de mandarijnen in dikke plakken. Leg ze op een groot bord, samen met het vrijgekomen sap, en bedruppel de mandarijn met de honing. Verdeel de vanillekwark over 4 kommetjes en schep de plakken mandarijn erop, druppel het vrijgekomen sap eroverheen. Bestrooi de desserts met de pijnboompitten en poedersuiker naar smaak.
Honingmandarijn met vanillekwark
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005031_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
310 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur rondom goudbruin. Snijd met een scherp mes de bovenkant, de onderkant en vervolgens de oranje en de witte schil van de mandarijnen af. Snijd de mandarijnen in dikke plakken. Leg ze op een groot bord, samen met het vrijgekomen sap, en bedruppel de mandarijn met de honing. Verdeel de vanillekwark over 4 kommetjes en schep de plakken mandarijn erop, druppel het vrijgekomen sap eroverheen. Bestrooi de desserts met de pijnboompitten en poedersuiker naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g pijnboompitten
4 mandarijnen
3 eetlepels vloeibare bloemenhoning
500 g vanillekwark
0 poedersuiker