Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn. Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker peper en eventueel zout tot een marinade.
Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege. De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.
- algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
Zalm in kruidenmarinade
voorgerecht
6 personen
190 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Pers de limoen uit. Snijd de dille en bieslook fijn. Klop het limoensap, de olie, dille, helft van de bieslook, de suiker peper en eventueel zout tot een marinade.
Snijd de zalm met een scherp mesje in dunne plakjes. Schep de zalm op een schaal om met de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast. Keer de plakjes zalm halverwege. De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
Neem de plakjes zalm uit de marinade en verdeel over borden. Garneer met de rest van de bieslook en de rucola.
algemeen: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 limoen
7½ g verse dille
15 g verse bieslook
3 el milde olijfolie
1 tl fijne kristalsuiker
310 g verse zalmfilets
40 g rucola