Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade

320 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen. Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren. Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.

  2. Zalm 30 min. in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden). Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 min. gloeiendheet laten worden. Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen. Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden. Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen). Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap. Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen. Garneren met resterende sprieten bieslook. Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).

  • algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig