Zoetzure paprikasalade

De steranijs geeft deze zoetzure salade een heel zachte smaak.

85 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder het groene steeltje van de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Kneus de knoflook met een mes. Doe de paprika met de knoflook, azijn, suiker en steranijs in een pan. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

  2. Neem de pan van het vuur, verwijder de knoflook en steranijs en laat de paprikareepjes in het vocht helemaal afkoelen. Snijd de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de salade.

  • bewaartipDit gerecht kun je 3 dagen van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Zoetzure paprikasalade

De steranijs geeft deze zoetzure salade een heel zachte smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig