Snijd het vruchtvlees van de pruimen langs de pit los. Snijd het in stukken, doe in een steelpan met de kaneel en honing en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Verdeel de blauwe bessen over grote glazen en schep de kwark erop. Verdeel de compote erover en bestrooi met de granola. Serveer direct.
Ontbijtkwark met pruimencompote
Dit gerecht maakt vroeg opstaan nét iets gemakkelijker: fruit, kwark en granola.
- algemeenJe kunt de pruimencompote maximaal 3 dagen van tevoren maken. Maak een grote hoeveelheid door de ingrediënten te verdubbelen of verdrievoudigen en bewaar de compote afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook. Je kunt de compote dan 2 maanden bewaren. Serveer hem warm, koud of op kamertemperatuur. Ook lekker als toetje met yoghurtijs!
Ontbijtkwark met pruimencompote
Dit gerecht maakt vroeg opstaan nét iets gemakkelijker: fruit, kwark en granola.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061492_220x162_JPG.jpg)
4 personen
370 kcal
10 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vruchtvlees van de pruimen langs de pit los. Snijd het in stukken, doe in een steelpan met de kaneel en honing en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Verdeel de blauwe bessen over grote glazen en schep de kwark erop. Verdeel de compote erover en bestrooi met de granola. Serveer direct.
algemeen:Je kunt de pruimencompote maximaal 3 dagen van tevoren maken. Maak een grote hoeveelheid door de ingrediënten te verdubbelen of verdrievoudigen en bewaar de compote afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook. Je kunt de compote dan 2 maanden bewaren. Serveer hem warm, koud of op kamertemperatuur. Ook lekker als toetje met yoghurtijs!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g verse pruimen
2 tl kaneel
2 el vloeibare honing
300 g blauwe bessen
500 g magere Franse kwark
150 g Dorset Cereals honey granola