Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel

De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.

390 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.

  2. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).

  3. Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.

  • bereidingstipHet beslag wordt dikker naarmate het langer staat. Mocht het te dik worden roer er dan nog wat water of melk door.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel

De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig