Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.
Krieltjes in de schil met steak de boeuf en sperziebonen
Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Château Tapie.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Krieltjes in de schil met steak de boeuf en sperziebonen
Met sperzieboontjes én frisse komkommersalade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD120819_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Boen ondertussen de ongeschilde krieltjes schoon, halveer de grotere en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan 1 min. droogstomen.
Verhit halverwege de kooktijd van de krieltjes de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen in een pan water de sperziebonen aan de kook en kook deze in 6 min. beetgaar.
Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in dunne linten en doe in een kom. Voeg de azijn en het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en meng door de crème fraîche.
Verdeel de krieltjes, steaks de boeuf en sperziebonen over de 4 borden en serveer met de komkommersalade en bieslookcrème-fraîche.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Château Tapie.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltjes in de schil
40 g ongezouten roomboter
4 rundersteaks de boeuf
600 g koelverse gebroken sperziebonen
1 komkommer
50 ml azijn
50 ml water
25 g knoflookbieslook
200 g crème fraîche