Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes bimi met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de bimi.
Bak de bimi met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.
Bimi met spek en tijm
Bimi in plaatst van haricots verts in spek. Een leuke afwisseling als feestelijk bijgerecht.
- combinatietipLekker bij beef Wellington.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bimi met spek en tijm
Bimi in plaatst van haricots verts in spek. Een leuke afwisseling als feestelijk bijgerecht.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064112_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 porties
45 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af, doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water.
Omwikkel steeds 3 à 4 struikjes bimi met 1 plakje spek en leg in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olie over de bimi.
Bak de bimi met spek ca. 8 min. in het midden van de oven.
combinatietip:Lekker bij beef Wellington (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185090).
bereidingstip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
400 g bimi
150 g Zeeuws spek
3 takjes verse tijm
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 30 cm)