Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten

Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

275 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de bimi toe.

  2. Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.

  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • bereidingstipJe kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.

Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten

Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig