Lauwwarme salade van sperziebonen met spek-citroendressing

110 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in ruim water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze na met koud water.

  2. Strooi de spekjes in de pan van de bonen en bak ze op laag vuur uit. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

  3. Schep de bonen en geraspte citroenschil door het uitgebakken spek en laat alles warm worden. Breng de groente op smaak met citroensap en chilipeper. Lekker bij o.a. gebakken vis en (vegetarische) schnitzels.

  • algemeenParmaham-balsamicodressing: bak 60 g parmaham in stukjes uit in 1 el olie. Voeg naar smaak balsamicoazijn en peper toe en laat de bonen in de dressing warm worden.
  • algemeenPinda-limoendressing: bak 50 g grof gehakte pinda's zachtjes in 1 el zonnebloemolie. Voeg de geraspte schil van 1 limoen en naar smaak limoensap en sojasaus toe. Laat de bonen in de dressing wamer worden.

Lauwwarme salade van sperziebonen met spek-citroendressing

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig