Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar. Bak de gerookte spekblokjes zachtjes uit. Roer de balsamicoazijn erdoor. Hak de munt fijn. Giet de sperziebonen af en schep ze met de munt door de spekjes. Warm even door en breng op smaak met zwarte peper.
Sperziebonen met spekjes
Verrassend met frisse munt en balsamicoazijn.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sperziebonen met spekjes
Verrassend met frisse munt en balsamicoazijn.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005801_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
120 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar. Bak de gerookte spekblokjes zachtjes uit. Roer de balsamicoazijn erdoor. Hak de munt fijn. Giet de sperziebonen af en schep ze met de munt door de spekjes. Warm even door en breng op smaak met zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g verse sperziebonen
100 g gerookte spekblokjes
1 el balsamicoazijn
1 el verse munt