Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
Snijd ondertussen 1/3 van de rucola fijn en meng in een kom met de olie. Breng de rucolaolie op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de bloemkool met de rest van de rucola, de rucolaolie, kaas en granaatappelpitjes en serveer
Bloemkool met rucola
Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes.
- bereidingstipJe kunt de bloemkool en rucolaolie 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met kalkoenfilets gevuld met traditionele kerstvulling.
Bloemkool met rucola
Hollandse groente met Indiase kruiden en granaatappelpitjes.
bijgerecht
4 personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in roosjes en kook met de vadouvan in 5 min. beetgaar. Giet af en laat 5 min. afkoelen.
Snijd ondertussen 1/3 van de rucola fijn en meng in een kom met de olie. Breng de rucolaolie op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de bloemkool met de rest van de rucola, de rucolaolie, kaas en granaatappelpitjes en serveer
bereidingstip:Je kunt de bloemkool en rucolaolie 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met kalkoenfilets gevuld met traditionele kerstvulling.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g bloemkool
2 el vadouvan kruidenmix
125 g rucola
4 el traditionele olijfolie
50 g Parmigiano Reggiano
120 g verse granaatappelpitjes