Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.
Ossenstaartsoep met mihoen
Verras je gasten met een twist op klassieke ossenstaartsoep met Aziatische ingrediënten als mihoen, taugé en shiitakes.
- variatietipHoud je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Ossenstaartsoep met mihoen
Verras je gasten met een twist op klassieke ossenstaartsoep met Aziatische ingrediënten als mihoen, taugé en shiitakes.
hoofdgerecht
4 personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wokgroenten toe. Roer regelmatig.
Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.
variatietip:Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 cm verse gember
100 g shiitake
95 g mix voor Engelse ossenstaartsoep
2 l kraanwater
400 g verse oosterse wokgroenten
400 g verse mihoen
125 g taugé
1 limoen
2 el vissaus