Kneus de kruidnagel, kardemom, peperkorrels en steranijs in een vijzel. Snijd de gember in plakjes.
Breng het water samen met de gekneusde specerijen, kaneel, gember en theezakjes in een steelpan aan de kook. Zet wanneer het water kookt het vuur uit en laat 10 min. trekken.
Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook en zet het vuur uit. Zeef de thee en serveer in 2 glazen of mokken.
Chai latte
Al de specerijen maken jouw thee perfect romig en winters. Mmm...
- algemeenVoeg suiker naar smaak toe.
Chai latte
Instructievideo - 00:51 min.
Chai latte
Al de specerijen maken jouw thee perfect romig en winters. Mmm...
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075787_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
2 personen
40 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kneus de kruidnagel, kardemom, peperkorrels en steranijs in een vijzel. Snijd de gember in plakjes.
Breng het water samen met de gekneusde specerijen, kaneel, gember en theezakjes in een steelpan aan de kook. Zet wanneer het water kookt het vuur uit en laat 10 min. trekken.
Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook en zet het vuur uit. Zeef de thee en serveer in 2 glazen of mokken.
algemeen:Voeg suiker naar smaak toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
4 kruidnagels
4 kardemompeulen
8 zwarte-peperkorrels
1 steranijs
2 cm verse gemberwortel
250 ml kraanwater
1 kaneelstokje
2 zakjes perfect ceylon tea
250 ml volle melk
Dit heb je nodig
vijzel