Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.
- serveertipVoeg aan tafel naar smaak meer citroensap toe.
Witte bonen met venkel en worst
Instructievideo - 02:08 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Cannellinibonen met lichtzoete venkel en worst
Groente, bonen en vlees als basis, citroen en kruiden als finishing touch. Een stevige hap voor écht koude dagen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_065529_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapjespan. Bak het worstvlees met het venkelzaad op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Duw het worstvlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.
Halveer de venkelknol, snijd de kern eruit en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Voeg de knoflook, venkel en rozemarijn toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
Laat ondertussen de bonen uitlekken in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een grillpan. Halveer de citroen en gril beide helften met de snijkant naar beneden tot ze na ca. 3 min. donkere grillstrepen krijgen.
Knijp wat citroensap over het bonenmengsel, verwijder eventueel de rozemarijn en serveer met de citroenhelften erbij.
serveertip:Voeg aan tafel naar smaak meer citroensap toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
4 kalfssaucijzen
2 el olijfolie
½ el venkelzaad
1 venkelknol
2 takjes rozemarijn
800 g cannellinibonen
1 citroen
Dit heb je nodig
grillpan