Fusilli met worst, venkel en kaas

In de categorie pasta gaan we vandaag voor fusilli met worst, venkel en kaas. Grana padano erbij en je waant je op vakantie.

550 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij schuin in boogjes. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de helft van de venkel in parten van 1 cm. en de rest in flinterdunne reepjes, eventueel met de mandoline.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, venkelparten en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig.

  3. Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje. Voeg het vlees toe aan de groenten en druk het kapot met een pollepel. Bak 5 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  5. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de groenten en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de venkelreepjes erdoor.

  6. Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.

Gerelateerde recepten

Fusilli met worst, venkel en kaas

In de categorie pasta gaan we vandaag voor fusilli met worst, venkel en kaas. Grana padano erbij en je waant je op vakantie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig