Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom. Schenk de marinade over in een stevig plastic zakje en doe het afgekoelde vlees erin. Sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af, zodat het vlees rondom in de marinade ligt. Laat 1 uur marineren.
Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen. Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.
Ossenhaastataki met noedels en radijs
Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst.
- combinatietipLekker met een zeewiersalade.
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
Instructievideo - 03:22 min.
Ossenhaastataki met noedels en radijs
Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_090961_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom. Schenk de marinade over in een stevig plastic zakje en doe het afgekoelde vlees erin. Sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af, zodat het vlees rondom in de marinade ligt. Laat 1 uur marineren.
Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen. Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.
combinatietip:Lekker met een zeewiersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g ossenhaas
2 el arachideolie
2 cm verse gember
60 ml sojasaus
1 el mirin
1 el sesamolie
1 el limoensap
1 bosje radijs
350 g verse groene asperges
270 g udon noedels
1 teen knoflook
2 el geroosterde sesamzaadjes