Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.
Makreel-rijstschotel
Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.
- variatietipJe kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Makreel-rijstschotel
Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_067479_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.
Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.
variatietip:Je kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g 1 minuut basmatirijst
4 middelgrote scharreleieren
1 citroen
20 g verse platte peterselie
250 g verse gerookte makreelfilet met peper
3 el traditionele olijfolie
650 g Thaise roerbakmix
3 el kerriepoeder