Eieren in 6-8 min. hard koken, pellen en in partjes snijden. Intussen citroen in lengte halveren. Helft in 4 partjes snijden, van andere helft schil dun raspen. Peterselie fijnhakken. Makreel in stukjes verdelen. In wok olie verhitten en roerbakgroenten met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak 3-4 min. roerbakken. Makreel en rijst erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Rijstschotel op twee borden scheppen en garneren met ei en citroen.
Kruidige rijstschotel met makreel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003857_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
765 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Eieren in 6-8 min. hard koken, pellen en in partjes snijden. Intussen citroen in lengte halveren. Helft in 4 partjes snijden, van andere helft schil dun raspen. Peterselie fijnhakken. Makreel in stukjes verdelen. In wok olie verhitten en roerbakgroenten met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak 3-4 min. roerbakken. Makreel en rijst erdoor scheppen en 2-3 min. roerbakken. Rijstschotel op twee borden scheppen en garneren met ei en citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 eieren
1 citroen
½ zakje verse peterselie
1 gerookte makreelfilet met peper
2 eetlepels olie
1 zak Thaise roerbakmix
1½ eetlepel milde kerriepoeder
1 zak voorgekookte langkorrel express rijst
Dit heb je nodig
wok