Verwijder de harde kern van de venkel, schil de winterpeen en snijd de groenten in plakjes. Schil en snijd de aardappel in blokjes. Kook de aardappel, venkel en winterpeen in 15 min. gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op.
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een zachte puree. Voeg eventueel kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Venkel-wortelhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen!
- bewaartipJe kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Venkel-wortelhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Geef de allerkleinsten meerdere groenten in één hapje: kunnen ze alvast wennen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069204_220x162_JPG.jpg)
2 porties
65 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de venkel, schil de winterpeen en snijd de groenten in plakjes. Schil en snijd de aardappel in blokjes. Kook de aardappel, venkel en winterpeen in 15 min. gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op.
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een zachte puree. Voeg eventueel kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
bewaartip:Je kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
½ venkelknol
100 g winterpeen
100 g kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine