Courgette-erwtenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)

Een vleugje munt geeft dit hapje z’n lekker frisse smaak.

175 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aardappel in blokjes en haal de blaadjes van de takjes de munt. Kook de aardappel met de tuinerwten en muntblaadjes 15 min.

  2. Snijd de courgette in blokjes en voeg de laatste 5 min toe aan de aardappelen en tuinerwten. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken.

  • bewaartipJe kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • bereidingstipVoor een fijnere puree wrijf je het hapje met de achterkant van een lepel door een nylon zeef, zodat de velletjes van de erwtjes achterblijven.

Courgette-erwtenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)

Een vleugje munt geeft dit hapje z’n lekker frisse smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig