Schil de pompoen, snijd in parten ne verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15-20 min. gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op.
Pureer met wat kookvocht met staafmixer of in keukenmachine tot een gladde puree.
Pompoenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.
- bewaartipJe kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoenhapje - 6 tot 8 maanden (Opperdepop)
Vries je de pompoen gepureerd in, dan heb je supersnel een heerlijk hapje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069198_220x162_JPG.jpg)
4 porties
15 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pompoen, snijd in parten ne verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15-20 min. gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op.
Pureer met wat kookvocht met staafmixer of in keukenmachine tot een gladde puree.
bewaartip:Je kunt de hapjes 3 maanden in de vriezer bewaren, verdeel voor het invriezen in porties. Laat voor gebruik ontdooien, verwarm en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
400 g verse pompoen
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine