Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn. Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.
Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Bloemkool-kikkererwtensalade
De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.
- combinatietip Lekker met naanbrood (Patak’s). Naanbrood staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- bewaartipJe kunt de salade een halve dag van tevoren maken.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Bloemkool-kikkererwtensalade
De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069340_220x162_JPG.jpg)
2 personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn. Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.
Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.
combinatietip: Lekker met naanbrood (Patak’s). Naanbrood staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
bewaartip:Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
½ bloemkool
1 el arachideolie
1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
35 g blanke rozijnen
½ rode peper
7½ g verse koriander
200 g kikkererwten in blik
50 ml Griekse yoghurt 0%
1 tl kerriepoeder
1 el kraanwater
50 g verse spinazie