Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd in dunne reepjes.
Meng de aardbeien, het limoenrasp en -sap, de poedersuiker en het basilicum en laat 10 min. marineren.
Gemarineerde aardbeien met limoen en basilicum
Sluit je etentje af met dit supertrio!
- combinatietipLekker met lobbig geslagen slagroom (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gemarineerde aardbeien met limoen en basilicum
Sluit je etentje af met dit supertrio!
nagerecht
4 personen
40 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd in dunne reepjes.
Meng de aardbeien, het limoenrasp en -sap, de poedersuiker en het basilicum en laat 10 min. marineren.
combinatietip:Lekker met lobbig geslagen slagroom (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g verse aardbeien
1 limoen
15 g verse basilicum
2 el poedersuiker