Platbrood van de barbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

225 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan.

  2. Doe het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties en duw tot platte broodjes van ca. 10 cm doorsnede. Gril 3-5 min. op het rooster knapperig en goudbruin. Keer, besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Gril nog 3-5 min. Serveer warm, lauw of koud.

  • variatietipMidden-Oosters: voeg bij het maken van het deeg 1 el zhug (specerijenmelange) en 1 el gekneusde komijnzaadjes toe.
  • variatietipIndiaas: voeg bij het maken van het deeg 1 el vadouvan (specerijenmelange) en 1 el gekneusd korianderzaad toe.
  • variatietipItaliaans: voeg bij het maken van het deeg de fijngesneden naaldjes van 3 takjes rozemarijn en 1 el gekneusd venkelzaad toe.
  • Platbrood van de barbecue

    Instructievideo - 03:21 min.

Platbrood van de barbecue

In 3 snelle varianten uit 3 verschillende keukens: Indiaas, Italiaans en Midden-Oosters.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig