Rijst-bonensalade met mais en kruiden

In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!

425 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen tot gebruik.

  2. Doe ondertussen de black eyed bonen, zwarte bonen en mais in een zeef. Spoel af en laat uitlekken Snijd de koriander en bieslook fijn.

  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kom en voeg de knoflook/ chili-olie en komijn toe. Klop tot een dressing en breng eventueel op smaak met zout.

  4. Meng de bonen, mais, rijst, kruiden en dressing in een kom en serveer.

  • combinatietipLekker bij een kip-ananassalade. Kijk voor het recept elders op deze site.
  • combinatietipLekker bij gegrilde garnalenspiesen met mango. Kijk voor het recept elders op deze site.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Rijst-bonensalade met mais en kruiden

In Mexico is deze salade dagelijkse kost, goede reden om 'm mee te nemen tijdens de picknick!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig