Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook fijn en de blaadjes peterselie. Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gremolata
Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.
- bereidingstipJe kunt de gremolata 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker over Italiaans stoofvlees, gegrilde kip of vis of de pastasalade met wortel, feta & sinaasappel.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gremolata
Mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_073320_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
115 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook fijn en de blaadjes peterselie. Meng het citroenrasp met de knoflook, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Je kunt de gremolata 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker over Italiaans stoofvlees, gegrilde kip of vis of de pastasalade met wortel, feta & sinaasappel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
1 teen knoflook
10 g verse platte peterselie
50 ml extra vergine olijfolie