Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.
Pangrattato
Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.
- bewaartipJe kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
- combinatietipLekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pangrattato
Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.
bijgerecht
4 personen
260 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.
bewaartip:Je kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
combinatietip:Lekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ verse ciabatta
75 ml traditionele olijfolie
2 tl chilivlokken
2 tenen knoflook
Dit heb je nodig
keukenmachine