Pangrattato

Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.

260 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

zeer pittig

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg het broodkruim en de chilivlokken, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook aan de pan toe en bak 2 min. mee op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat de pangrattato afkoelen.

  • bewaartipJe kunt de pagnrattato 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
  • combinatietipLekker over de risosalade met makreel, rode biet & rucola of met ansjovisspaghettini. Kijk voor de recepten elders op deze site.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Pangrattato

Pangrattato (gemalen brood in het Italiaans) wordt ook wel de armeluisparmezaan genoemd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig