Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en verdeel ze over de bruschette. Schep op alle bruschette een lepeltje vijgenconfiture. Verdeel de rucola erover en serveer direct.
- algemeenMeng de rest van de rucola door een pastagerecht voor een knapperig en pittig accent.
Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_060317_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
10 personen
120 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Halveer ondertussen de plakken ham in de breedte en verdeel ze over de bruschette. Schep op alle bruschette een lepeltje vijgenconfiture. Verdeel de rucola erover en serveer direct.
algemeen:Meng de rest van de rucola door een pastagerecht voor een knapperig en pittig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 verse ciabatta
2 el traditionele olijfolie
½ teen knoflook
75 g parmaham
100 g vijgenconfiture
20 g rucola