Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Meng ondertussen de tonijn, bonen en de helft van de kappertjes in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnsalade over de bruschette en garneer met de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer direct.
- algemeenRoer de rest van de cannellini bonen door tomatensoep en warm enkele minuten door.
Bruschetta tonijn en witte bonen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_060321_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
10 personen
145 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.
Meng ondertussen de tonijn, bonen en de helft van de kappertjes in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnsalade over de bruschette en garneer met de rest van de kappertjes en de rucola. Serveer direct.
algemeen:Roer de rest van de cannellini bonen door tomatensoep en warm enkele minuten door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 ciabatta
2 el olijfolie
½ teen knoflook
2 blikjes tonijn in olijfolie
½ blik cannellinibonen
1 potje kappertjes
½ zakje rucola