Gegrilde kip met pestokrieltjes en venkel

De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje.

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  3. Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen, verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes.

  4. Schep de kip om met het citroensap, de olie, wat peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip 4 min. Keer halverwege.

  5. Snijd de rucola grof. Schep de krieltjes om met de pesto, plakjes venkel, rucola en pijnboompitten. Verdeel over een schaal en leg de kip erop.

  • combinatietipLekker met extra Parmezaanse kaas.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Gegrilde kip met pestokrieltjes en venkel

De lepels pesto geeft dit gerecht een echt Italiaans tintje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig