Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.
Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel
Met heel gewone ingrediënten maak je eenvoudig een bijzonder gerecht.
- serveertipJe kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel
Met heel gewone ingrediënten maak je eenvoudig een bijzonder gerecht.
hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes, snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 min. op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 min. garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Voeg de krieltjes toe en schep om met de piccalilly.
Verhit de grillpan. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel.
Bestrijk de filetlapjes met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer.
serveertip:Je kunt de piccalilly ook apart bij het gerecht serveren, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
750 g krieltjes
3 el zonnebloemolie
600 g verse sperziebonen
3 el piccalilly
2 Elstar appels
300 g filetlapjes à la minute
Dit heb je nodig
grillpan