Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
Bruschette met dadel en mozzarella
Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?
- bereidingstipJe kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.
Bruschette met dadel en mozzarella
Knapperig hapje uit de Italiaanse keuken, wedden dat de schaal in no time leeg is?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_073432_220x162_JPG.jpg)
20 porties
95 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uiteinden van het brood en snijd de rest in 20 sneetjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de olie met de kruiden en bestrijk de sneetjes brood ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant tot bruschette. Neem uit de oven.
Snijd ondertussen 20 plakjes van de mozzarella. Halveer de dadels en snijd in dunne reepjes.
Verdeel de rucola over de bruschette en beleg ze met de plakjes mozzarella. Verdeel de cremaceto en dadels erover.
bereidingstip:Je kunt de bruschette 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar in een afgesloten bak zodat ze knapperig blijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
1 ciabatta afbakbrood
4 el extra vierge olijfolie
7 g kruiden voor slakkenboter
250 buffelmozzarella
10 dadels zonder pit
40 g rucola
2 el cremaceto classico, 55% balsam
Dit heb je nodig
bakpapier