Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.
Wortels uit de oven met balsamico en rozemarijn
Als dit geen feestje op je bord is...
- variatietipJe kunt in plaats van de regenboogmix ook 600g AH geschilde bospeen gebruiken. In de bereiding verandert dan niets.
- combinatietipLekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
- variatietipLaat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.
- variatietipBalsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.
Wortels uit de oven met balsamico en rozemarijn
Als dit geen feestje op je bord is...
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075188_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
145 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels in de lengte. Halveer de sjalotten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd de helft fijn. Meng de wortels en sjalotten met de fijngesneden rozemarijn en olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep regelmatig om. Neem de wortels uit de oven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de balsamico en garneer met de rest van de rozemarijn.
variatietip:Je kunt in plaats van de regenboogmix ook 600g AH geschilde bospeen gebruiken. In de bereiding verandert dan niets.
combinatietip:Lekker met kip of kabeljauw; het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
variatietip:Laat de rozemarijn achterwege en voeg in plaats daarvan 3 tl Provençaalse kruiden toe.
variatietip:Balsamicosaus is ook lekker over vrijwel elke salade en smaakt bovendien heerlijk over gegrild varkensvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g regenboog wortelmix
4 sjalotten
2 takjes rozemarijn
3 el traditionele olijfolie
2 el cremaceto classico, 55% balsam
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat