Miniperenstrudels

Een lekkere seizoensvariant op de Oostenrijkse appelstrudel: met peer!

280 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  2. Schil de peren verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de peer met de vanillesuiker, rozijnen en 2/3 van het amandelschaafsel.

  3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het perenmengsel over de plakjes deeg. Maak pakketjes door de punten naar het midden te vouwen en dicht te knijpen.

  4. Splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Klop de dooier los en bestrijk de pakketjes ermee. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Garneer met wat blaadjes munt.

  • combinatietipLekker met een bolletje vanille-ijs.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Miniperenstrudels

Een lekkere seizoensvariant op de Oostenrijkse appelstrudel: met peer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig